Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit! A grissinihez, sajtos rúdhoz nem kell semmi extra, de az ostyához ostyasütőre lesz szükség! Egyszeri beruházás, ami sokszorosan megtérül. Jó étvágyat!

Grissini 40 perc alatt!

sos3

A tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1.5 teáskanál só
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregano
  • 1 tk kakukkfű

A tetejére tetszés szerint:

  • 3 ek pizzaszósz
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 ek szezámmag

Egy: az élesztőt a tej, a víz, a cukor langyos keverékén felfuttatjuk.

Kettő: a tészta további összetevőivel összekeverjük. Kelesztjük, de ez nem is fontos, mert készítés közben kel.

Három: a tésztát kinyújtjuk 3-4 mm-re. Vékonyan megkenjük pizzakrémmel. Rászórjuk a feltétekből, amihez kedvünk van.

Négy: 7-8 mm széles csíkokra vágjuk, meg is tekerhetjük, tepsibe rakjuk.

Öt: 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

Sajtos rudacska 30 perc alatt!

sos1

A tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 2 teáskanál só
  • 1 kis pohár tejföl

A tetejére:

  • 1 tojás
  • őrölt paprika
  • reszelt sajt

 

Egy: a hozzávalókból néhány gyors mozdulattal tésztát gyúrunk. Kész!

Kettő: fél órára betesszük a hűtőbe.

Három: kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.kk

Négy: sóval és csipet őrölt pirospaprikával elkevert felvert tojásfehérjével megkenjük

Öt: megszórjuk reszelt sajttal, amit kicsit rá is nyomkodunk a tészta tetejére.

Hat: derelyevágóval csíkokra vágjuk.

Hét: sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Sajtos tallér 30 perc alatt!

sos2

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5-3 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • köménymag

Egy: A hozzávalókat összedolgozzuk.

Kettő: diónyi golyókat formálunk belőle.

Három: előmelegített ostyasütőben sárgás-barnára sütjük.