Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit! A grissinihez, sajtos rúdhoz nem kell semmi extra, de az ostyához ostyasütőre lesz szükség! Egyszeri beruházás, ami sokszorosan megtérül. Jó étvágyat!
Grissini 40 perc alatt!
A tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 4 ek olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1.5 teáskanál só
- 1.5 dkg élesztő
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregano
- 1 tk kakukkfű
A tetejére tetszés szerint:
- 3 ek pizzaszósz
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 3 ek szezámmag
Egy: az élesztőt a tej, a víz, a cukor langyos keverékén felfuttatjuk.
Kettő: a tészta további összetevőivel összekeverjük. Kelesztjük, de ez nem is fontos, mert készítés közben kel.
Három: a tésztát kinyújtjuk 3-4 mm-re. Vékonyan megkenjük pizzakrémmel. Rászórjuk a feltétekből, amihez kedvünk van.
Négy: 7-8 mm széles csíkokra vágjuk, meg is tekerhetjük, tepsibe rakjuk.
Öt: 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Sajtos rudacska 30 perc alatt!
A tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 2 teáskanál só
- 1 kis pohár tejföl
A tetejére:
- 1 tojás
- só
- őrölt paprika
- reszelt sajt
Egy: a hozzávalókból néhány gyors mozdulattal tésztát gyúrunk. Kész!
Kettő: fél órára betesszük a hűtőbe.
Három: kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.kk
Négy: sóval és csipet őrölt pirospaprikával elkevert felvert tojásfehérjével megkenjük
Öt: megszórjuk reszelt sajttal, amit kicsit rá is nyomkodunk a tészta tetejére.
Hat: derelyevágóval csíkokra vágjuk.
Hét: sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Sajtos tallér 30 perc alatt!
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2,5-3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- só
- köménymag
Egy: A hozzávalókat összedolgozzuk.
Kettő: diónyi golyókat formálunk belőle.
Három: előmelegített ostyasütőben sárgás-barnára sütjük.