Szeretem az almát. Egészséges, sok fajtája van, és mindegyik más ízt kínál. Ami különösen fontos még, hogy helyben termő gyümölcs. Nem terhelem a környezetemet szállítással, és magamat az éretlenül leszedett gyümölcsök vegyszereivel.
Miért kedvencem ez a recept?
Mert végtelenül egyszerű, gyors és finom. Sok mindenhez fel tudom használni, de ha ellenállhatatlan édességvágyam támad, akkor bele is kanalazhatok.
Amikor elkészítem, mindig elajándékozok néhány üveggel olyanoknak, akik kedvelik a gyorsan elkészíthető, finom szószokat, püréket.
<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>
Legközelebb már a receptjét kérik. Sokan kipróbálták, vágj bele te is! Fontosnak tartom elmondani, hogy az első alkalommal Henna (Made by Henna Line) ajánlotta, hogy készítsem el, és nem bántam meg.
Hozzávalók:
- 1,2 kg alma (különböző fajtákból finomabb lesz)
- 100 g cukor
- 1 ek citromlé
- 1/3 tk őrölt szegfűszeg
- 1 púpos tk fahéj
Elkészítés:
- Az almákat megmosom, kivágom a magházát, NEM HÁMOZOM! és nagyobb darabokra vágom.
- Hozzáadom a cukrot, szegfűszeget, fahéjat, citromlevet, és felöntöm 2-3 deci vízzel.
- Alaposan elkeverem, és állni hagyom 1-2 órát.
- Ez után teszem fel főzni, amíg megpuhul.
- Ekkor botmixerrel pürésítem, és eltűnnek a héjak. Illetve megmaradnak apró “szemétként” benne, de nem zavaró se esztétikailag, se az ízélményt nem rontják. Olyan apró lesz botmixerezés után, hogy fogyasztáskor sincs olyan érzésed, hogy ki tudnád szedegetni.
- . Forró üvegekbe töltöm, és kész!
$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$
Palacsintába teszem, joghurtba keverem, tejbegrízhez és krumplisgombóchoz is adom. Ahogy korábban említettem, gátlástalanul eszem önállóan is.
Ha ajándékozom, akkor díszítem az üvegeket. A kupakra hol szövetmaradékot, hol krepp papírt kötök rendes, hagyományos kötözőzsinórral vagy rafiával.
<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>
Van, hogy erre is kerül egy mini boríték vagy kisméretű üdvözlő. Az oldalára vignettát készítek, amelyet többnyire kézzel írok meg, de egyszerűbb, ha választasz egy szép betűtípust és kinyomtatod.
Jó étvágyat!