Ez az isler rendkívül zabos, de természetesen nem a lobbanékonysága, hanem a zabtartalma miatt, ugyanis a cél az volt, hogy a tésztában lévő rostok lelassítsák a tápanyagok felszívódását, ami által tovább tart a teltségérzet, mellyel nagymértékben csökkenthetjük a karácsonyi túlevés kockázatát.
Ám mindez nem azt jelenti, hogy a zabos isler kevésbé élvezetes, mint az agyoncukrozott, fehér lisztes változat.
Ugyancsak a sütemény javára írható, ha időhiányban szenvedsz, akár lépésenként is elkészíthető.
Egyik nap megsütöd a tésztát, majd másnap betöltöd és mikor megint akad némi szabadidőd, bevonod csokoládéval.
Szóval nem hajt a tatár, s olykor még jót is tesz a süteménynek, ha pár napig állni hagyod, hiszen a lekvár felesleges nedvességét is fel kell vennie a tésztának.
Á
Hozzávalók:
15dkg porcukor ,
25dkg margarin,vaj, kókuszzsír (de lehet fele-fele arányban margarin és kókuszzsír),
30dkg zabpehelyliszt,
20dkg lágy zabpehely (apró szemű),
15dkg darált dió,
1 lapos tk őrölt fahéj,
1 púpos tk szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
2 tojássárgája,
2ek tejföl,
50dkg lekvár,
20-25dkg diétás ét vagy tejcsokoládé,
4-5ek étolaj
<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el!
A tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneművé gyúrjuk.
Amint összeáll fóliázzuk be, és 1/2 órára tegyük hűtőbe, e közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$
Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3-4mm vastagra és egy kerek kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Kb 10 perc alatt készre sütjük, ám ügyeljünk arra, hogy a tészta szép világos maradjon!
Amint elkezd pirulni a tészta széle, azonnal vegyük ki a sütőből, különben nagyon kiszárad!
Ha kihűltek a korongok, töltsük meg valamilyen kedvünkre való, savanykásabb, keményebb lekvárral vagy dzsemmel, majd egy fél napig hagyjuk állni a betöltött islereket, hogy a tészta beszívja a felesleges nedvességet és csak ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval.
<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>