Ha unjuk már a csillogó arany girlandot vagy kibogozhatatlan galacsin lett az angyalhajból a karácsonyfadíszes dobozban, saját kezűleg is készíthetünk ünnepi díszeket.
Néhány konyhai és kamrai, nem sok pénzbe kerülő alapanyag segítségével vadonatúj ruhába öltöztethetjük a karácsonyfát.
Pattogatottkukorica-girland
Gyöngyfűző madzag, damil vagy erős cérna és egy jó nagy tű kell hozzá, na meg egy adag pattogatott kukorica.
Lehet zacskós is, jó, ha már nem annyira ropogós.
A kukoricákat felfűzzük a madzagra vagy cérnára, tehetünk közé piros bogyókat, amiket az erdőben szedtünk össze, lefújhatjuk dekorfestékkel, de akár temperával is színesíthetjük!
Aszalt alma- és citromkarikák
Az almákat keresztben, a csumára merőlegesen nagyon vékonyan kell felszeletelni, fűtőtesten vagy papírral kibélelt tálcán szárítjuk 3–4 napig.
Naponta megforgatjuk, majd egy ízléses szalaggal felkötözhető a karácsonyfára.
Az almakarikákat dekorálhatjuk fahéjjal és babérlevéllel.
Bármilyen citrusféléből készíthetünk hasonló karácsonyfadíszt, lehet ez citrom, narancs, grépfrút.
Ezeket is keresztirányban és vékonyan szeleteljük, sütőben, vagy meleg, száraz helyen szárítjuk, majd felkötözzük.
Narancs szegfűszeggel
Ha tálba szánjuk, kreatív mintákat tűzködhetünk ki a szegfűszegből a narancsba, ha fel szeretnénk akasztani a fára, először kötözzük rá a díszes madzagot, és utána szurkáljuk bele a szegfűszeget.
<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>
Nagyon szép, és isteni az illata.
Karácsonyi habcsók
2 tojásfehérjét keverjünk el 10 dkg porcukorral egy tálban, majd forró víz fölé állítva verjük kemény habbá.
A habot több részre oszthatjuk és színezhetjük, ízesíthetjük kakaóval, kókusszal, darált mandulával, dióval, de fehéren is nagyon szép.
Nyomózsákkal vagy kanállal tegyünk dió nagyságú halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 130 fokos sütőben, 30 perc alatt szárítsuk készre.
$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$
Sólisztgyurma-figurák
1 bögre só, 2 bögre liszt, olaj – kb. 3 evőkanál – és sima víz kell hozzá.
Jól összegyúrjuk, a vizet fokozatosan adagoljuk hozzá.
Gyúródeszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és sütőformákkal vágjuk ki belőle a mintákat.
A tésztát színezhetjük pirospaprikával, fahéjjal, de nyomhatunk bele szegfűszeget, csillagánizst, gyöngyöket is, és gyakorlatilag bármit, ami szép, és ami megy a karácsonyi elképzeléseinkhez.
Ha fára szánjuk, gyufaszállal vagy szívószállal vágjuk ki az akasztó helyét.
Nyitott sütőajtónál a legalacsonyabb hőfokon kezdjük szárítani 30 percig.
<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>