Az elmúlt hónapban volt olyan hét, hogy háromszor sütöttem meg. Könnyű, gyors és olyan gyorsan elfogyott, hogy nem törtem a fejemet új recepteken. Aki jött, és megkóstolta, annak rögtön csomagoltam is.
Az alma fajtái között volt eltérés, de nem tudnám megmondani, hogy melyik ízlett jobban. Mindegyik más volt. Készítettem vékonyra szeletelt almával, aztán vastagabbakkal, több fahéjjal és kevesebbel. Sőt, a lisztet is variáltam durum- vagy hajdinaliszttel.
Természetesen a cukor helyett is hol xilitet, hogy stiviát vagy mást használtam. De nem mondhatnám, hogy bármelyikből fajta tortából kevesebb fogyott volna vagy kisebb siker lett.
<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>
Nézzük hát a receptet!
-
lépés
125 g kristálycukor
125 g vaj
10 g vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Ezeket az összetevőket habosra keverjük.
2. lépés
3-4 almát cikkelyekre vágunk (én meg szoktam hámozni)
3. lépés
2 tojást adok az 1. lépésben elkészített anyaghoz.
4. lépés
125 lisztet és
1 tk sütőport
összekeverek, és egy fakanállal hozzáforgatom a többi anyaghoz.
5. lépés
Sütőformába öntöm. Nem lesz túl vastag, ha a normál 22-26 cm-es kapcsos tortaformád van. Ezért ha magasabb tortát akarsz, válassz kisebb tortaformát vagy tepsit.
6. lépés
Az almával szépen, sűrűn körberakom a tetejét, hogy fedjék egymást.
$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$
7. lépes
Igen gazdagon meghintem fahéjas cukorral.
8. lépés
180 C sütőben, kb. 40 percig sütöm.
Ne tévesszen meg a tűpróba, hiszen az almának elég nagy a nedvességtartalma. Nem érdemes tovább sütni, mert száraz lesz. Ha mégis száraznak érzed, verj fel gyorsan egy tejszínhabot, és azzal tálald.
<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>
Ha még van egy kis időd, süthetsz hozzá néhány almát, fahéjjal és azt is mellé teheted a tányérra.
Egy biztos: az alma, fahéj-combóval nem fogsz tévedni!